Boergetter.se

Close Icon
   
Contact Info     Kontakta oss via mail
?>

Om oss  arrow

Om Lyckås Boer getter

Vårt mål är att föda upp renrasiga och friska djur som uppfyller rasstandarden för de förädlade Boer getterna.

Avkomman av våra Boer getter ska användas för avel och uppfödning hos oss eller i andra besättningar.

Vi producerar också getter för slakt och önskar att öka medvetenheten om Boer getterna och deras kött.

De djur som slaktas uppfyller på ett eller annat sätt inte våra krav, inte heller krav som rasstandarden ställer för de förädlade Boergetterna.

Vi har stamtavlor på alla djur. Om man vill producera bra djur, är det viktigt att känna till alla avelsdjurens goda och dåliga egenskaper inte minst för att man då kan filtrera bort de dåliga och då endast avla på de goda.

När vi tog beslutat om att anskaffa oss Boer getter och försökta att få information om racen, skötsel, fodring och annat, fant vi oss tvungen att gå via Syd Afrikanska, Amerikanska och Danska hemsidor då det inte riktigt gick att hitta någon information om Boer getter på svenska.

Vi hoppas därför att informationen på denna hemsida kan komma alla kommande Boer getuppfödare och andra med interessen här av till nytta. Mycket tid och omsorg togs för att göra denna informationssida. Att starta någon form av verksamhet är inte lätt. Men med informationen vi har samlat på denna websida hoppas vi att ni får ett försprång i att lansera en egen lönsam Boer get uppfödning.

Med vänliga hälsningar och lycka till.

Maja Jensen

 Lyckås Boer Getter

Stort tack till

Christian Lundgren på Intime It i Anderstorp (www.intimeit.se), som har lagt båda tid och själ i projektet för att få denna hemsida upp och igång.