Boergetter.se

Close Icon
   
Contact Info     Kontakta oss via mail
?>

Löss  arrow

Löss

Getter kan löss, särskilt på senvintern/våren, när de har varit kurade ihop genom de kalla månaderna, och kan vara lite nedkörda och undernärda. Det finns två typer av löss: bitande och sugande. Bitande löss har breda huvuden, och sugande har smala huvuden, jämfört med deras kroppar. Löss gillar varma mörka platser, så om getterna verkar alltför kliande (normalt tycker de om att klia sig lite på staketet, med sina horn, på matare, etc. men det bör inte vara konstant) och om du ser hårlösa fläckar på djuret, bör du misstänka löss.

Om du misstänker löss, titta i veckan i armbågarna, insidan av lårets område, och bredvid pungen, vid bockarna. Löss är små och kan vara svåra att se, men del på håret och du kan se dem krypa runt. Du kan också se ägg i pälsen. Det finns många produkter för behandling mott löss. Och du måste åter behandla i 3 veckor för att döda löss som kläckts ur äggen, eftersom löss produkter bara döda larver och vuxna, inte ägg.


Löss är artspecifika: getter får get-löss, får får får-löss, nötkreatur får boskap-löss, och en art kan inte ge sina löss till en annan (och du kan inte få löss från dina getter).